Darálós WC a dugulás megakadályozására

A darálós WC az egyik legjobb módja, hogy megakadályozza a dugulás kialakulását. A WC számít dugulás szempontból a leginkább veszélyeztetettnek. Nem csoda, hisz sokan olykor érthetetlen dolgokat szeretnének eltüntetni a WC lefolyójában. A WC lefolyó egy ideig bírja, aztán úgy eldugul, hogy csak a szakember tud segíteni.

A legnagyobb problémát a WC esetében az idegen tárgyak jelentik. Nagyon gyakran a mértéktelen WC papír használat jelenti a problémát. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mennyiségben használnak a lakók WC papírt. Ugyanakkor az is elég gyakori probléma, hogy a különféle ételmaradékokat az emberek ide öntik bele. Ennek általában az az oka, hogy a WC-be öntés után egy mozdulattal el lehet tüntetni az ételmaradékot és egyben a kellemetlen bűzt is, ami a szemetesre nem igaz. A zsír és az olaj különösen nagy ellensége a lefolyócsőnek, mivel megtapad a falán és szó szerint a dugulás melegágyává válik. A darálós WC-ről érdemes tudni, hogy szűkebb lefolyóval rendelkezik, mint egy átlagos WC, így nagyobb esély van a dugulásra. A darálós WC kapcsán sokan azt gondolják, hogy sosem dugul el, azonban ez nem igaz. A darálós WC-be sem lehet felelőtlenül beszórni az oda nem való dolgokat, mivel könnyen dugulást okoz.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a darálós WC nem csak abban az esetben nem működik, ha eldugul, hanem akkor sem, ha áramszünet van. Ekkor érdemes kerülni a használatát. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a darálós WC rossz lenne, azonban érdemes tisztázni, hogy ez a típusú WC sem képes csodákra. Persze, a legtöbb szennyeződést képes felaprítani a daraboló-aprító szivattyúnak képes, azonban ezt sem lehet a végletekig terhelni, valamint a zsír és az olaj könnyedén keresztül halad a lefolyóba és ott komoly problémát jelent. Ezért azt javasoljuk, hogy ha darálós WC-t szerez be, abban az esetben is járjon el körültekintően!