Sajnálatos módon nagyon gyakran megtörténik az, hogy csatornaszag jön fel a lefolyókból. Ez ugyanúgy érvényes a kagylókra, mint a wc csészére, azonban ezek ellen még tenni is tudunk valamit!

Hogyan tüntessük el  a szagokat?

Mindenek előtt azt kell megemlítenünk, hogy a csatornaszag sokkal nagyobb eséllyel fordul elő a magánlakásokban, mint a panelekben. Azonban azt is meg kell jegyezni, hogy sajnos ez a jelenség sokszor nem tüntethető el teljesen, mivel nem rajtunk, hanem az előzőleg beszerelt szennyvízelvezetési rendszeren múlik a dolog. Amikor ezekkel a dolgokkal számoltunk, akkor már csak azt kell megnéznünk, hogy melyek azok a lehetőségek, amelyek segíthetnek abban, hogy minél inkább megszabaduljunk a kellemetlen mellékhatásoktól. Hogyha a kisebb lefolyókból párolog fel a szag, akkor sajnos nem sokat tehetünk, viszont hogyha a wc csészékből, akkor már nagyon is sokat tehetünk az ügy érdekében.

Ilyenkor a legjobb megoldás, hogyha különböző aromásított wc tisztítókkal kezeljük ezt a részt, valamint illatosítót teszünk a wc csésze oldalába, valamint a tartályba is. Így minden lehúzáskor kellemes szag árad majd. Ezen kívül, az is megtörténhet, hogy a kellemetlen szagot nem az utcai lefolyórendszer, hanem dugulás okozza. Éppen ezért tanácsos már csak elővigyázatosságból is elvégezni a tisztítási munkálatokat ezen a téren is. Mindezeken kívül pedig jó, hogyha odafigyelünk arra a banális dologra is, hogy mindig le legyen hajtva a wc tető.