Egy örök kérdésnek bizonyul, hogy melyek azok a praktikák amelyek igazán hatásosnak bizonyulnak a lefolyótisztítás terén. Illetve ezt követi az a kérdés, hogyha hatásos, akkor milyen gyakran alkalmazzuk.

Tippek a következők:

Egy eldugult lefolyó igen nagy problémákat okozhat a mindennapokban, ugyani a teendőinket nem tudjuk megfelelően elvégezni. Amennyiben szeretnénk igazán körültekintően eljárni, akkor sokkal célszerűbb előre gondolkodni, mint már akkor intézkedni, amikor fenn áll a probléma. A boltok polcain nagyon fajta tisztítószerek közül válogathatunk, ám amennyiben jobban pártoljuk a természetes alapanyagokat, akkor jöhetnek a házi praktikák. A házi praktikák közül már igen jól ismert a szódabikarbóna, amely számos területen felhasználható. Így most is ehhez folyamodunk, melyet több formában is alkalmazhatunk. Használhatjuk együtt ecettel, vagy akár citrommal. A szódabikarbóna egy olyan vegyület, amely ha reakcióba lép a citrommal vagy az evettel, akkor megnől a térfogata. Így eltávolítva a felgyülemlett szennyeződéseket, a mellé párosított anyagok pedig a fertőtlenítését a felelősek.

Az ecet igazán jó maró hatással rendelkezik, így nem csak a szennyeződések, de a bacilusok ellen is hatásos lehet. A citrom szintén nagyon jól felhasználható a felgyülemlett bacilusok ellen, ám még jó illatot is áraszt. Arra, hogy milyen gyakran érdemes alkalmazni ezeket a praktikákat, az lehet a válasz, hogy minél gyakrabban annál jobb. Legalább havonta egyszer, ugyanis így megelőzzük, hogy a kórokozók túlzottan elszaporodjanak és a dugulást is elkerülhetjük. Hiszen mielőtt a szennyeződések túlzottan lerakódnának a vezetékekben, akkor alkalmazzuk a kiválasztott praktikát és máris tettünk annak érdekében, hogy tovább zavartalanul működhessenek. Ugyanis jobb félni,mint megijedni, tartsa a mondás!