Bánjon jól a lefolyóval!

A csatorna valóban egyike azoknak a dolgoknak, amelyeket mindenki magától értetődőnek tekint. Nem látjuk őket, így tényleg nem is gondolunk rájuk és ezért gyakran nem figyelünk oda és nem becsüljük meg őket eléggé. De mit csinálnánk nélkülük?

Elővigyázatosan kell bánni a lefolyóval és a csatornával is

A belső szennyvízcsatorna mindenki otthonában ott van, például a mosogatóban vagy a fürdőben is megtalálható, de sok más helyen is fellelhető lehet a házban. Vannak külső csatornáink is, és ezekkel gyakran fordulhatnak elő nagy problémák. Noha a túl sok haj miatt észre vehetjük a lassú vízlefolyást, a legtöbb ember soha nem is gondol a lefolyóra, amely a házukból az út fő csatornavezetékéhez vezet. Ezek viszont mind kapcsolódnak egymáshoz, és a rossz kezelés olyan hatásokat okozhat, amely a végén igen komoly problémákat jelenthet. Ez a probléma mindkét irányban működik! A belső lefolyó dugulása blokkolhatja a külső lefolyót, de a blokkolt külső lefolyó mindenféle problémát okozhat a belső rendszerben, akár az Ön otthonában is.

Nagyon sokszor az ügyfél arról számol be, hogy a házban nagyon lassan ürülnek a mosogatók és furcsa szaga van a készüléknek. Nagyon sok eldugult lefolyó munkát végeznek manapság a szerelők, de mindig ez a legérdekesebb. A probléma sokszor az, hogy egy adag zsír és nedves törlőkendő gyülemlik fel a házon kívüli fő csatornában. Vasárnap gyakran süt forró zsírban, majd amikor mosogat, ez a zsír a lefolyóba kerül hetente és hónapokon keresztül, ami elég rossz. Sajnos manapság a a WC-be hatalmas számú biológiailag nem lebontható törlőkendőt dobnak. És mi az eredmény? Egy hatalmas dugulás. Végül a zsír nagy problémát okozott volna, de akkor történik meg a katasztrófa, amikor a hozzáadott törlőkendő is belekerül. A legtöbb katasztrófának egyszerűen az az oka, hogy az emberek nem tudják, mit kell, és mit nem kell ledobni a mosdókagylóba vagy a WC-n.