A WC választásnál fontos eldönteni, hogy lapos öblítésű, vagy mélyöblítésű legyen.   Síköblítésűek azok a WC-k, aminél a kerámia alsó részében egy kis padka van kialakítva, ezzel szemben a mélyöblítésű WC-knél a bejövő víz egy ferde falsíkon folyik le.

Az a jó megoldás, ha mind a kettő van. Ma már egyre több ház épül több fürdőszobával, így mind a két óhajunknak eleget tehetünk ideális esetben. Azok, akik a mélyöblítésű WC-k ellen ágálnak, az a legfőbb indokuk, hogy visszacsapódik a víz öblítéskor, ami nem kellemes élmény valóban. Azonban a legtöbb gyártó higiéniai okok miatt erre szavaz. Hiszen nincs síkfelület, ahol meg tudna tapadni a szennyeződés, és a víz bűzzárként is kiválóan működik, aminek a hatását egyből érzékelhetjük. Ezért a vendég WC-helyiségekbe és középületekbe, nyilvános mosdókba ez a legnyilvánvalóbb választás.

Lapos öblítésű WC-t kizárólag magáncélra szoktak betervezni, kisgyermekes családoknak vagy idősebb korosztálynak ajánlott, vagy olyan helyzetekben, ha olyan betegség áll fenn, amikor mintavételre lehet szükség.

Fontos a WC designja is, ezért ha olyan designú WC-t választunk, ami mélyöblítésű, akkor vagy le kell mondanunk a dupla megoldásról, hogy síköblítésű WC-nk is legyen, vagy választanunk kell olyat is. A legtöbb forgalomban kapható WC mélyöblítésű WC, így ez is megkönnyítheti a választást. Az exkluzív, tervezők által megálmodott vagy épp másolt vonalvezetésű csészék nagy része mélyöblítésű a kevesebb anyagfelhasználás miatt, az ebből adódó kisebb költség miatt, a szállításnál fontos súly és a higiéniai szempont miatt is. Ezek tehát a WC választás fontosabb szempontjai, így már könnyebben tudunk dönteni a különböző WC-k között, leginkább azt hiszem a mélyöblítésűre fognak szavazni a legtöbben.

Az alább felsorolt okok miatt, hiszen ez az a modell, csésze, amelyik minden fontos szempontnak megfelel, és minden háztartásban elfér belőle legalább egy. Mi, személy szerint, megadjuk a dupla mellékhelyiséges változat lehetőségét is, de ez igazából nem túl gyakori. A mélyöblítésű WC mellett szól több szempont is, ezek mind racionális, érthető szempontok, és a legtöbb háztartásban mélyöblítésű WC is van, szóval ez az általánosabb. Így már könnyebb lesz választani, ha a vásárlásra kerül a sor. Ajánljuk elsősorban a mélyöblítésűt, de a WC csésze modelljének kiválasztása teljes mértékben Önre van bízva.