A nedvesség sok lakás számára komoly problémát jelenthet, hiszen a nedvesség okozta penész strukturális károkat és egészségügyi problémákat is okozhat. Íme néhány módszer a vízelvezető rendszer nedvességmentesítésére és a nedvesség lerakódásának elkerülésére a falakon és a padlón.

Mit okozhat a nedvesség?

Nedvességet okozhat a csatornában és a tetőcserépben felhalmozódott moha. A moha sok vizet szív magába és fagyos, hideg időben kitágul. Ez károsítja a burkolólapokat és a csatornákat. Egy kesztyű és egy régi kefe segítségével határozottan dörzsölje le a mohát a csatornáról. Miután a moha nagy részét eltávolította, mossa le a további maradékokat. A nedvesség a csatornában akár a lakás belső részéből is származhat. Javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze a fürdőszobai mosdók, WC-k és fürdőkádak szivárgását. Győződjön meg arról, hogy a fürdők tömítései hatékonyan működnek, és kicseréli őket, ha sérültek vagy öregedtek. A tömítő felújításához általános tömítőanyagra és kesztyűre van szüksége. Egyszerűen vigye fel a tömítőanyagot a fürdő vagy a mosogató széle mentén.

Ellenőrizze, hogy a tömítőanyag elég erős-e, és van-e elegendő tömítőanyag a falak védelmére. Ehhez egyszerűen meg kell tölteni vízzel a fürdőkádat vagy a mosdókagylót 24 órán keresztül, hogy nyomást gyakoroljon a tömítőanyagra. Ha szivárgás jelentkezik ezalatt az idő alatt, vigyen fel egy második réteget, és ismételje meg a folyamatot. A szivárgó vagy sérült föld alatti vízelvezető csövek újabb olyan problémák, amelyet a nedvesség okoz. Ezt jelezhetik az otthoni repedések és a rossz szagok. Sajnos, ha ez történik a vízelvezető csövekkel, ezeket általában cserélni kell. Ha bármikor nedvességmentesítésre van szüksége, mindenképpen keressen fel egy szakértőt aki megoldja a problémákat, hiszen csak egy profi szakembernek vannak meg a megfelelő eszközei ahhoz, hogy hatékonyan véget vessen a problémának.