Minden nő szereti tisztán tartani a konyháját és a konyhai lefolyó tisztítása fontos része a konyha tisztaságának és higiéniájának megőrzése érdekében. A legjobb tisztítószer kiválasztása igen fontos tényező ha a lefolyó tisztítására kerül a sor, és manapság már számos tisztítószert lehet kapni erre a célra, viszont  sokan a szódabikarbóna hatására esküsznek.

Tippek a szódabikarbónával való tisztításhoz

A szódabikarbóna egy igen hatékony megoldás, amely segít megőrizni a konyhai lefolyó tisztaságát és fényességét. A szódabikarbóna akkor lesz leginkább hatékony, ha egy héten egyszer felhasználja a lefolyó tisztítására, ezzel segít feltörni a legmakacsabb dugulást is, és a lefolyót is tisztítja egyben. Fontos, hogy elkerülje az ammóniát, a fehérítő vagy csiszoló tisztítószerek használatát a rozsdamentes acél konyhai lefolyók tisztítására. A csiszolószivacsok használata karcolásokat okozhat, amelyek hatással lehetnek az egész konyhabútorra. Van néhány fontos pont, amit észben kell tartania, miközben megpróbálja kitisztítani a konyhai lefolyót szódabikarbóna segítségével. Íme néhány hasznos tipp ahhoz, hogy hogyan használja fel úgy a szódabikarbónát, hogy az valóban csodákat tegyen a lefolyóval.

Hatékonyabb lehet a szódabikarbónával való tisztítás, ha a szódabikarbóna hozzáadása előtt  egy kis időt szán arra, hogy kitakarítsa a lefolyót, vagyis próbálja meg a lefolyót minden sarkát megtakarítani a szódabikarbóna előtt. Távolítsa el az összes edényt és minden maradék ételt a mosogatóból. Használjon gyengéd szappant, puha anyagot és meleg vizet a csapok, a lefolyó és a külső perem megtisztításához. A mosogatónak olyan tisztának kell lennie amennyire csak lehet, mielőtt a szódabikarbónát alkalmazná. Először öntsön fél bögre szódabikarbónát a lefolyóba, majd egy fél bögre ecetet, majd pedig öntsön a lefolyóba egy fazék forralt vizet, hogy ezzel eltávolítsa a lefolyóból a szódabikarbóna és az ecet keveréke okozta maradványokat.