Egy új otthon vásárlása esetén, sokszor nem kapunk részletes információkat a telekkel és a házzal kapcsolatban. Fennálhat az a probléma is, hogy nem találjuk a szeptikus tartályt.

Hogyan találjuk meg a szeptikus tartályt?

Addig talán nem is foglalkoztat bennünket a téma, hogy hol található még karbantartásra nem szorul, vagy valamilyen probléma nem adódik vele. Amennyiben nem egy ingatlan irodán keresztül, hanem személyesen az eladótól vásároltuk meg a házat, akkor legkönnyebben tőle kérhetünk segítséget ilyen helyzetben. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor sem kell kétségbe esni. Sok más lehetőségünk lehet arra, hogy utána járjunk. Segítséget kérhetünk a helyi illetékesektől, hogy nyújtsanak segítséget abban, hogy adjanak ki egy tervrajzot, vagy egy telepítési engedélyt melyen szerepelhet az elhelyezkedésének a helye.

Továbbá megkereshetjük a helyi céget, akik a szeptikus tartályok telepítésével foglalkoznak. Hátha általuk készült a munka, és segítséget tudnak nyújtani, hogy pontosan hova is helyezték. Ezek a tartályok általában olyan telepítés által történek, hogy teljesen el vannak fedve és szinte láthatatlanok. Segítségünkre lehet még a tartály megtalálásában, ha követjük a fő vezeték útvonalát. A házon belül figyeljük meg, hogy hol távozik el a házból és azon a ponton induljunk el. Általában egy 10-20 méterre szokták telepíteni a meglévő épülettől. Amennyiben közelebbre, akkor viszont nem egészséges és nem is biztonságos.