Ezeknek a dolgoknak a megtervezése és pontos kialakítása nagyon fontos, hiszen, ha elrontjuk, akkor az egész életünkre befolyással lehet. Ugyanis egy rossz szennyvízcsatorna kiépítése nemképes kellően elvezetni a házban felgyülemlett szennyvizet, ennek pedig nagyon sok kellemetlen következménye lehet.

Mire kell még figyelnünk?

Amikor házat tervezzünk, majd építünk számos dolgot kell, hogy figyelembe vegyünk ahhoz, hogy minden megfelelően működjön, illetve realitásnak is megfeleljen. Hiszen sokszor találkozhatunk olyan élethelyzetekkel, hogy ami szép az cseppet sem praktikus. Egyik ilyen dolog a szennyvízelvezetés is. Egyik fontos szempont ezzel kapcsolatban, hogy a házból kivezető fővezetéknek megfelelő lejtése legyen. Ez azért fontos, ugyanis ha nincs meg a megfelelő lejtés, akkor a szennyvíz mindig megáll a vezetékben, melynek az lesz a következménye, hogy irgalmatlan bűz járja át a házat, nem beszélve a veszélyes kórokozóktól, illetve a bacilusokról, melyek nagyon könnyen elszaporodhatnak, ilyen esetekben.

Továbbá arra is nagyon fontos figyelni, hogy az elvezető hol és milyen mélyen kerül bele a földbe. Sokszor nem vettünk rá kellő figyelmet, hiszen úgyis a földben van. Ám ez cseppet sem ilyen egyszerű. Amennyiben nem egy kijelölt úton vezetjük ki a házból szennyvizet, akkor az évek múlásával könnyedén előfordulhat, hogy elfeledjük, a pontos helyét, nem is beszélve tulajdonos csere esetén. Érdemes egy pontos feljegyzést készíteni róla, így hosszas idő elteltével, ha gond adódna vele, akkor sem kell az egész kertet felásnunk, hogy megtaláljuk. És még egy nagyon fontos szempont, hogy a fő vezeték útjába sose ültessük fákat, illetve cserjéket, vagy olyan növényeket melyeknek a gyökerük mélyre hatolhat. Hiszen az sokszor azzal járhat, hogy a gyökerek megrongálják a vezetékeket.