A penész és a különféle lerakodások eltávolítása

A penészből származó spórák és a lerakódások is károsíthatják az egészségét, ezért tanácsos kesztyűt, védőszemüveget és maszkot viselni egy otthoni duguláselhárítás során. Különösen ha nagy dugulásról van szó, akkor az orrát és a száját fedő maszkot is viseljen. Csukja be az ajtókat, és nyissa ki az ablakokat a hatékonyság érdekében.

Tippek az eltávolításhoz

A csatorna lerakódások és a penész elterjedése változhat a csatornákban a használat során, ezért érdemes mielőbb tenni ellene. A legfontosabb hogy a duguláslehíritás során felkészüljön a különböző kellemetlen helyzetekre is, ezért készítsen elő kukászacskókat és egyéb tisztitószereket is. Nem könnyű a penész és a lerakodások eltávolítása a lefolyókból vagy a csatorna rendszerből, komoly erőfeszítést igényel, ezért forduljon szakemberhez, ha úgy érzi, hogy ez egy olyan feladat, ami meghaladja képességeit. A dugulás elhárító szakemberek fejlett eszközökkel és sok éves tapasztalattal akár pillanatok alatt is megszabadítják a makacs dugulásoktól vagy a penészes lefolyóktól. Azonban, ha úgy dönt, hogy saját kezűleg szeretne végezni a penésszel és a dugulással, akkor érdemes a már jól megszokott technikákat alkalmazni.

A vegyszeres duguláselhárítás az első lépés, amelyet megtehet, de ebben az esetben nagyon óvatosnak kell lennie, hiszen komoly kémiai vegyszerekről van szó. Lehetőleg ne keverje a duguláselhárító vegyszereket és mindig viseljen védőfelszerelést az alkalmazásuk során. Ezek a vegyszerek kitűnően alkalmazhatók a lerakodott penész ellen is a lefolyókban. Ha nem segítenek a vegyszerek a duguláson, akkor jöhetnek a duguláselhárítás eszközei. A csögőrény az egyik leghatékonyabb ilyen esetekben, de olykor ez sem elég hatékony, ha nagyon makacs dugulásról van szó. Keressen fel egy hozzáértő szakembert, ha nem boldogul a penésszel vagy a dugulással a lefolyókban, mert gond nélkül megszabadítja a kellemetlen szagoktól és otthona ismét a régi lesz.