A háziasszonyok legnagyobb rémálma az, hogy eldugul a mosdókagyló, a WC lefolyója vagy a mosogatótálca, de igazság szerint a padlóösszefolyó dugulása is fejtörést okozhat a ház lakóinak. A legtöbben ilyenkor azonnal hívnak egy szakembert, egy profi duguláselhárítót, és tőle kérnek azonnali segítséget, viszont ez költséges lehet, ezért érdemes megpróbálkozni először a házi praktikákkal, mert a padlóösszefolyó dugulása esetében néha ezek is igazán hatékonyak.

Milyen módszert alkalmazzunk a padlóösszefolyó karbantartásához?

A megfelelő karbantartás legfontosabb lépése az, hogy ne hagyja, hogy a padlóra kerüljenek a hajszálak, valamint a különböző kozmetikumok lefolyását is meg kell akadályozni, ezek sem szabad a padlóra kerüljenek, hiszen a hajszálakkal együtt ezek komoly dugulást is okozhatnak. A padlóösszefolyó dugulása épp annyira kellemetlen és zavaró mint a többi dugulás, és ebben az esetben is, mindent meg kell tenni a megfelelő karbantartásért és a megfelelő duguláselhárításért. Azok akik nem félnek a piszkos munkától, maguk is megpróbálkozhatnak a padlóösszefolyó tisztításával, ehhez pedig a műanyag bűzelzáró könyököt kell először leszerelni és ha leszerelte ezt az eszközt.

Először érdemes kipróbálni az erőteles vízsugarat, hiszen ez a módszer nagyon hatásos lehet, mivel az erőteljes vízsugár azonnal eloszlatja ha nem túl komoly a dugulás. Erre felhasználhatjuk a tusoló gége csövet is, és ha elég erős a vízsugár, akkor az eltömődött cső problémáját azonnal meg lehet oldani. Ha viszont nem sikerül eloszlatni a dugulást ezzel a módszerrel, akkor érdemes szakemberhez fordulni, mert szabad kézzel nem szabad hozzányúlni a padlóösszefolyó belső részéhez, mert akkor komolyabb gondokat is okozhatnánk. Ha tehát spórolni szeretne és nem szeretne utólag hatalmas költségekbe belefutni, akkor hívjon időben egy tapasztalt duguláselhárítót aki segít a padlóösszefolyó karbantartásában.