A megfelelő felszíni vízelvezetésről

Fontos annak megértése, hogy hogyan működik az ingatlan lefolyó rendszere, és ez segít megelőzni a jövőbeni problémák felmerülését. Tudta, hogy ingatlanja az elárasztás elkerülése érdekében elvezeti a felszíni vizeket? Kétféle víz folyhat egy ingatlanából: szennyvíz és felszíni víz.

Felszíni víz és szennyvíz

Szennyvíznek nevezzük azt a vizet, ami az Ön ingatlanából származik, például a fürdőszobából, a konyhából, a mosogatógépből és főleg a mosógépből. Ezt a vizet nem szabad a kertbe vagy a természetes vízfolyásokba engedni anélkül, hogy előbb kezelték volna, mert ellenkező esetben környezetszennyezést okozhat. Ezért az összes szennyvizet az otthonából egyenesen a csatornába engedik, ahol azt egy szennyvíztisztító telepre szállítják. Itt egyszer alaposan kezelik, mielőtt természetes vízfolyásokba engedik, vagy vissza a csapjainkba. A felszíni víz lehet az esővíz, vagy a megolvadt hó ami az ingatlanja tetőjéről folyik, vagy akár az autópályájáról, egy kiáradt tavacskából vagy kertből, és ez a víz bejut a csatornába. A csöveken áthaladva ez a felszíni víz belép a szennyvízcsatornába vagy az elszívójába, ahol lassan visszajut a talajba, táplálva a kertet.

A különböző felszíni vízelvezető megoldások egyike az ereszcsatorna-átalakítás. A felszíni víz folyhat az otthonából akár egy szivárogtató aknába, akár a közös csatornába. Autópálya-vízelvezetés: ha esik vagy viharos idő van, utcáinkat pedig elárasztaná a víz, ha nem léteznek az autópálya vízelvezető csöve. Ez a felszíni vizet az autópályákról és a közutakról a szennyvízcsatornába engedi, hogy megakadályozza az áradásokat. Kereskedelmi csatornázás: ez a felszíni vízcsatorna minden olyan vizét jelent, amely a kereskedelmi ingatlanoktól a közös csatornába kerül. Az ingatlanja felszíni vize két hely egyikébe vezet: egy szivárogtató aknába vagy a közös csatornába. Noha az ingatlanok nagy része közvetlenül a szennyvízcsatornába vezet, sok házban van elszívó-berendezés, amely megakadályozza az árvizet.