Mindannyian tudjuk, hogy néha a konyhai mosogatóink eldugulnak, vagy nagyon lassan kezdenek lefolyni, és mivel ez a ház lényeges része, és több mint valószínű, hogy naponta többször használjuk, az év minden napján, érdemes rendszeresen karbantartani. Sajnos gyakran kerülnek le a konyhai lefolyón ételmaradékok és zsiradékok, amelyek konyhai dugulást válthatnak ki. Szerencsére itt van néhány gyors tipp, amellyel megoldhatja a konyhai mosogató dugulását.

Milyen trükkökkel lehet megoldani a problémát?

Szüksége lesz egy kis szódabikarbóna, és fehér ecetre, ami segít megszabadulni a dugulástól, amikor a mosogató vízelvezető rendszerén keresztül halad. Szüksége lesz még forró vízre is. Kezdje a vizet lassan forralni, miközben a víz forrásban van, eresszen le némi szódabikarbónát a lefolyóba. Miután készen áll a forró víz, vegye ki a fehér ecetet, és öntse le a mosogató lefolyóba, ami egy füstölő hangot hoz létre, ahogy a szódabikarbóna elvégzi a munkát. Gyorsan kezdje el a forrásban lévő vizet a mosogató vízelvezető rendszerébe tölteni, és folyatni kell a forró vizet a csapból, hogy le lehessen öblíteni a dugulást. Miután befejeztük, ellenőrizzük úgy, hogy feltöltjük a mosogatót vízzel, és nézzük meg, hogy a víz lefolyik-e, ha igen, akkor a konyhai dugulásnak teljesen véget vetettünk. Ha nem sikerült, néhányszor próbálja meg ugyanezeket lépéseket vagy hívjon fel szakembert ha nem biztos saját magában.

Annak érdekében, hogy eltávolítsa a komolyabb dugulást, használhat egy kémiai tisztítószert, de vigyázzon az ilyen típusú termékekre, amelyek az üzletekben lehetnek, mert érintkezésükkor égethetik a bőrt. Meg kell találnia a megfelelő terméket a munkához. Miután megtalálta a megfelelő tisztító vegyszert, óvatosan öntse a gélt, vagy a folyadékot a mosogatóba, hagyja állni 30 percig, majd öntsön forró vizet a lefolyóba. Ha a víz lefolyik, akkor indítson el a csapból forró vizet, hogy az összes vegyszert kiürítse a vízelvezető rendszerből.