A lefolyóval kapcsolatos legfontosabb kérdések

Több száz kérdés merül fel nap mint nap a lefolyókkal és azok problémáival kapcsolatban. Az WC-ben levő dugulás elhárításától kezdve a csatorna szerelésig itt minden választ megtalál a leggyakrabban feltett lefolyóval kapcsolatos kérdésekre.

Fontos kérdések

Honnan tudhatom, hogy a csatornáim eldugultak? Általában van néhány észrevehető jel ami dugulásra utalhat. Gyakori jel például, ha a mosogatóból nem megy le a víz, és a WC-k túlcsordulnak. Van viszont néhány kevésbé észrevehető jel is. Például, a szennyvíz szaga a csatornák körül, ami szörnyű kénes szagot jelent. Egy másik kevésbé észrevehető jel, a furcsa zörgő zaj, amelyet a csapdába esett levegő okoz. Ha ezeket tapasztalja, mindenképpen forduljon egy profi szakemberhez. Mi a teendő, ha a csatornáim eldugultak? Ha úgy gondolja, hogy a csatornák eldugultak, és Ön az ingatlan tulajdonosa, akkor valószínűleg maga akarja megoldani a duguláselhárítást. Ha bérbe ad egy ingatlant, és ott következik be a dugulás, akkor először a bérlővel kell egyeztetni, mivel általában a költségeket nekik kell állni, ha a problémát nem Ön okozta. Ha egyedül nem tudja megszüntetni a dugulást, akkor javasoljuk, hogy hívjon egy speciális vízvezeték szakértőt.

Miért folyik le lassan a víz a fürdőkádban vagy a zuhanyzóban? Előfordulhat, hogy a fürdőkád vagy a zuhanyzó eldugul. Ez általában haj- vagy bőrlerakódások miatt keletkezik, amelyek részben elzárják a csöveket. A lefolyótisztító használata hatékony módszer a fürdőkád és a zuhany megfelelő duguláselhárítására. Vigyázzon a lefolyótisztító használatakor, mivel az károsíthatja a csöveket. Fontolja meg az enzim-alapú tisztítószer használatát a csövek sérülésének minimalizálása érdekében. Miért csordul túl a WC? A WC, túlcsordulását bármilyen probléma okozhatja, lehet, hogy a tartályban olyan hiba van, amely miatt a WC-ből folyamatosan szivárog a víz, vagy dugulás van a vízelvezető rendszerben. A legvalószínűbb probléma azonban a WC-ben lévő eldugulás lehet.