A lefolyó egy kényes terület. Tisztítására azonban sokféle módszer létezik. Ha az ételmaradékoktól és hajtól áll a mosogatóban a víz, akkor van pár módszer, amit érdemes kipróbálni.  Próbálkozhatsz lefolyótisztító szer alkalmazásával, ez a legkézenfekvőbb, leghasznosabb módszer, a márka kiválasztását rád hagyom, rengeteg különböző márka kapható.

Azonban, ha kevésbé költséges megoldásra vágysz, mert meg kell hagyni, ezek a lefolyótisztítók elég költségesek, akkor próbálkozz bóraxszal és forró vízzel. Ez egy költséghatékonyabb megoldás. Ehhez az kell, hogy fogsz egy tölcsért, majd egy kevés bóraxot a lefolyóba öntesz, majd erre rá három forró pohár vizet. Így tisztíthatod hatékonyan a lefolyót, ez egy kiváló módszer a tisztításra. Házilag megoldható, és nem költséges, kiválóan kivitelezhető, a lefolyó tisztítására kiválóan alkalmas. Talán még jobb is, mint a lefolyótisztító szerek, mert hatásosabb. Miután leöblítetted ezzel a keverékkel a lefolyót hagyd állni 15-20 percig, ezután öblítsd le forró vízzel, ezt addig kell ismételni, míg nem éri el a kívánt hatást. Előbb-utóbb, biztos, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket, nagyon hatásos és kiváló készítményt lehet így létrehozni.

Másik praktikus házi megoldás az ecet keverése szódabikarbónával, ez pénztárcakímélő megoldás szintén, és nagyon erős, jól tisztítja a lefolyót, de egyben kíméli is azt. A házi módszerek azért nagyon jók, mert otthon egyszerűen megoldhatók velük ezek a problémák, és amellett, hogy nagyon praktikusak, költségkímélők is. A fentihez hasonló módon kell eljárni. A lefolyóba tegyük a tölcsért, és egy fél pohár szódabikarbónát öntsünk le rajta, majd egy pohár ecetet, ne ijedjünk meg, habozni kezd a készítmény, a keletkező hatás azonban jól kitisztítja a lefolyó belsejét. Ez a módszer nagyon erős hatással van a lefolyóra, és alapos munkát végez, érdemes vele lefolyót tisztítani, megéri az árát. Próbáld ki ezeket a módszereket otthon, és garantált a siker.

A lefolyó szépen kitisztul a szennyeződésektől. Mind a két módszer aranyat ér. A tisztítófolyadék vásárlása talán a legpopulárisabb, de ez nem azt jelenti, hogy ez lenne a legjobb módszer. A legjobb módszer talán az ecet+szódabikarbóna kombó, amely hatásos tisztítószer a szennyeződések eltűntetésére. Házilag tesztelt, igazán praktikus fertőtlenítő és tisztító. Ajánlott a kipróbálása, de amennyiben komolyabb feladatott igénylő a lefolyó tisztítása, mindenképp keres fel egy tapasztalt szakembert, aki percek alatt képes hatékony munkát végezni.