A csövek eldugulása bizony egy elég kellemetlen dolog, de ezt szinte senki nem tudja elkerülni. Meg tudjuk ugyan óvni a lefolyókat, de előbb utóbb sajnos eldugulnak, ha rendszeresen nem tisztítjuk ki azokat.

Válasszuk a legjobb megoldást!

Manapság már nagyon sok területen használnak kamerákat különféle célokból. Sok szempontból nagyon hasznosak, arról nem is beszélve, hogy jelentősen megkönnyítik a szakemberek munkáját például amikor duguláselhárításról van szó. A kamerás csővizsgálat nagy segítséget jelent abban, hogy a duguláselhárító szakemberek pontosan fel tudják mérni, térképezni az adott csőrendszer belsejét és ezáltal meg tudják állapítani a sérülés vagy dugulás pontos helyét. Így elkerülhető a felesleges bontás, mert így csak ott kell beavatkoznia a szakembernek, ahol kialakult a probléma. A kamerás csővizsgálattal teljesen pontos képet kap a szakember a hálózat műszaki állapotáról is, ami szintén nagyon fontos. Egy szintén nagyon fontos előnye, hogy segít feltérképezni azokat a sérüléseket is, amiket szabad szemmel nem láthatunk. Egy kamerás csővizsgálat képes feltárni a különböző csatorna kivitelezési hibákat, mint például azt, hogy túl nagy vagy túl kicsi a lejtés.

Előfordulhat az is, hogy visszatérő dugulásról van szó, ami szintén nagyon kellemetlen. Ilyenkor a kamerás módszert alkalmazása segít a csatorna kivitelezési hibák feltárásában. Hogyha megtörtént a duguláselhárítás, akkor pedig ellenőrizhető, hogy a csőszakasz sikeresen ki lett-e tisztítva vagy sem. A profi duguláselhárítási szakemberek a kamerás csővizsgálatok során ma már húsz mm átmérő alatti csővezetékeket is vizsgálnak, de akár egy ezer mm átmérő feletti csatorna, valamint csőszakasz is könnyen feltérképezhető a kamerás csővizsgálat segítségével. Színes monitoron lehet megtekinteni a cső belsöjének állapotát, így minden apró hibát könnyen észre lehet venni.