Mindannyian tudjuk, hogy a konyhai és fürdőszobai problémákat a legtöbb esetben a dugulás okozza. Csak akkor jut eszünkbe azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha megelőzzük ezeket, amikor már megvan a baj, pedig a megelőzéssel sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat.

A megelőzés a legfontosabb

Mielőtt rátérnénk a megelőzés lépéseire lássuk mi is okozza pontosan a dugulásokat a konyhában és a fürdőszobában. A konyhai lefolyóba elsősorban a zsíros ételmaradékok kerülhetnek, amelyek egy idő után eldugaszolhatják azt. A zsíros ételmaradék lerakodik a lefolyó rendszer falaira és mivel egy nyálkás ragadós anyagról van szó könnyedén lerakodnak rá a kisebb ételmaradékok is, amelyek egy bizonyos idő elteltével akár teljesen el is zárhatják a lefolyó víz útját. A megelőzésben fontos szerepet játszik az odafigyelés, tehát arra kell összpontosítanunk, hogy mosogatáskor ne kerüljön semmilyen ételmaradék a lefolyóba. A lefolyó szűrő beszerzése megakadályozhatja az ételmaradékokat, de ne feledjük rendszeresen takarítani. Amennyiben mégis megtörtén és a probléma fennáll próbálkozzunk a forró vízzel, mosogatószerrel és kézipumpával. Ha ez sem segít azonnal forduljunk szakemberhez!

A fürdőszobai lefolyók is rendszeresen eldugulhatnak a hajszálaktól, kisebb használati tárgyaktól vagy esetleg a túlzott fogpaszta használatától is. Ennek megelőzésében is szerepet játszik az odafigyelés, ezért rendszeresen ellenőrizzük a lefolyók állapotát fürdés, fogmosás vagy egyéb használat után. Érdemes itt is azonnal a forró vizet, a szódabikarbónát és az ecetet használni amennyiben már megvan a baj. Ha nem járunk sikerrel egy szakembert kell hívni, aki a legjobb tudása szerint megállapítja a probléma okozóját és elhárítja azt. Legyen szó fürdőszobai vagy konyhai lefolyóról a probléma megelőzése kevesebb bosszúságot okoz, így mindig nyújtsunk kellő figyelmet erre. Ha a probléma komolynak tűnik forduljon szakemberhez, mert garantáltan megoldja azt!