Ön is átélte már, hogy fürdés után, kihúzta a dugót, megtörölközött, felöltözött, fogat mosott és a kádra pillantva, azt vette észre, hogy a víz térfogata egyáltalán nem csökkent. Nagy valószínűséggel ebben az esetben a lefolyó eldugulásáról van szó.

Nem kell rögtön pánikba esni, ugyanis egy-két dolgot mi magunk is tehetünk, ha úgy tapasztaljuk a víz nem akar lefolyni. A kád lefolyórendszerét általában a haj, szőr, tusfürdő, hajbalzsam és tusfürdő kombinációja dugítja el. A legfontosabb, hogy ne essen neki rögtön szétszedni a lefolyót, hisz csak nagyobb kárt okoz vele és esélyes, hogy vízvezetékszerelőre lesz szüksége, hogy helyrehozza a károkat. Érdemes először is kiszedegetni a probléma elsődleges okozóját, azaz a hajszálakat, szőrszálakat a lefolyócsonkból. Elképzelhető, hogy a probléma már itt megoldódik. Ha nem így történik, akkor ideje szó szerint kézbe venni a dolgokat, vagyis pumpát ragadni és a hirtelen le-fel mozgás nyomán kialakuló vákuumnak köszönhetően megszűntetni a problémát.

Kipróbáltam. Nem működik!

Ebben az esetben sajnos nincs mit tenni, ideje szakembert hívni, aki meg tudja szűntetni a problémát. Új lakások, vagy felújítás esetén előfordulhat, hogy festék, cement került a lefolyóba, ebben az esetben is a szakértőre kell bízni a probléma orvoslását. Ha ez megtörtént, érdemes a jövőben megelőzni a bajt és időről, időre lefolyótisztítót használni, így megelőzhető a dugulás újbóli kialakulása. Ha nem akar drága és veszélyes vegyszerekhez folyamodni, abban az esetben egyszerű, házi praktikák alkalmazásával is kitűnően lehet tisztítani a lefolyót. Például kólával, mely a benne található foszfor sav nagyszerűen végzi a dolgát és feloldja a különféle szennyeződéseket. Ha eddig nem használt csőgörényt érdemes beszerezni egyet, hisz a pumpa mellett ez a másik nagyszerű módszer a dugulás megszűntetésére.