Az eltömődött lefolyó számos kellemetlenséggel járhat, az mellett, hogy fennakadásokat okozhat a mindennapi teendőink elvégzésében, még kellemetlen bűzt áraszt és az idő múlásával még a bacilusok is elszaporodhatnak, melyek az egészségünkre is veszélyesek lehetnek.

Hogyan alkalmazzuk?

Ugye Ön is számtalan tisztítószert kipróbált már, de egy sem hozta el a várt sikert? Akkor most mi egy, olyan praktikát mutatunk, amely által a lefolyója is tiszta lesz, de saját, illetve a környezet egészsége sem kerül veszélybe. Ez pedig nem más, mint a hidrogén-peroxid. Ez egy, olyan gyenge vegyületű sav, amely a lefolyóban felgyülemlett legmocskosabb szennyeződéseket is eltávolítja, ám a vezetékekben nem tesz kárt. Ugye, hogy jól hangzik? A hidrogén-peroxid egy színtelen-szagtalan vegyület, amely kicsit sűrűbb vegyület, mint a víz. Amennyiben beleöntjük a lefolyóba, akkor elpusztít minden szerves anyagot, beleértve a különféle kórokozókat is. Ezért ajánlott fertőtlenítőként is alkalmazni. Ez a készítmény a legtöbb gyógyszertárban, illetve élelmiszerboltban elérhető, és akár fillérekért megvásárolható. Amennyiben nem szeretne vagyonokat költeni szakemberekre, akkor próbálja ki ezt a megoldást, hiszen garantált eredményeket érhet el vele.

Nincs más teendőnk, mint a problémás területre beleönteni és hagyjuk egy pár percig állni, majd jó bőven öblítsük le forró vízzel. Arra érdemes oda figyelnünk, hogy mindig nyitott ablak mellett és védőfelszerelésben végezzük a dugulás elhárítást, ugyanis egy óvatlan pillanatban könnyedén megsérülhetünk. Amennyiben szeretnénk igen körültekintőek lenni és előre gondolkodni, akkor ajánlott kb. kéthetente a lefolyóba önteni egy csészényit, így folyamatosan karbantartjuk a lefolyónkat és nem érhet bennünket váratlanul egy kellemetlen dugulás.