A forró időjárás nem tesz jót a lefolyóknak

Ha a lefolyó problémákra gondol, valószínűleg legelőször az esőzések során bekövetkező árvizek, az őszi levelek okozta dugulás és más ezekhez kapcsolódó dolgok jutnak eszébe.

A forró időjárás is problémákat okozhat

Számos lefolyócső műanyagból készül. Ez a csővezeték gyakran ki van téve a külső környezet hatásainak, és nagyon forró időben megtörhetnek vagy repedhetnek. A hosszú napsütésből származó ultraibolya fény miatt a műanyag törékennyé válhat, ám a hő önmagában is megrepesztheti azokat. A műanyag csövekkel akkor is probléma lehet, ha a talaj túlzottan kiszárad, mert megterhelheti ezeket a felszín alatti vízelvezető csöveket. Néhány nagyon ritka esetben az aszfaltos felületek megolvadhatnak és nem kizárt, hogy a földalatti csöveket károsítják. Noha nem közvetlenül a vízelvezetéshez kapcsolódik, van néhány bizonyíték arra is, hogy a szélsőséges hő károsíthatja magát az épületet is, és akár süllyedést is okozhat, ez nem általános, de a süllyedés befolyásolhatja a csatornákat és a csöveket is.

Sajnos nagyon keveset tehetünk a csövek repedezésével vagy süllyedésével járó hő okozta problémákkal kapcsolatban. Ez olyasvalami, amire figyelni kell, ahelyett, hogy megpróbálná megakadályozni. A külső csövek hűtése idő és energia pazarlás lenne. A jó hír az, hogy a száraz időszak bármilyen csatornajavításhoz tökéletesek, tehát ha lát valamit, akkor hívjon egy szerelőt, aki javíthatja majd a hibát. A nyári viharok elkerülése érdekében vagy az ősz közeledésével elkerülheti az eltömődött csatornákat, ha megfelelően karbantartja őket. Lehet, hogy nem tűnik túl fontosnak, de nyáron gyakran sok a por, ráadásul a vízparti, de különösképp a tengerparti kirándulások azt jelenthetik, hogy sok homok is kerül a lefolyóba. Ha hosszú ideig nem esik, akkor hirtelen felszökik a hőmérséklet, és meg fog lepődni, hogy mennyi szennyeződést lehet a csatornába mosni. Figyelje a csatornákat, és tisztítsa meg a száraz levelektől és moháktól.