Nagyon kellemetlen helyzetbe tudunk keveredni egy dugulás által, amely garantáltan mindig a legrosszabbkor következik be. Ugyanis megakadályozhat bennünket a mindennapi teendőinkben.

Hogyan használjuk a csőgörényt?

A csőgörény szinte minden barkács-áruházban beszerezhetjük ezt a duguláselhárításra alkalmas eszközt. Ez az eszköz, amely olyan könnyed segítséget nyújthat, amely által egy szempillantás alatt elfeledhetjük, hogy mekkora problémával is álltunk szemben. A csőgörény több méretben is kapható, a leghosszabb akár 10 méteres is lehet, melyet beszerezhetünk. Léteznek olyan továbbfejlesztett változatok, főleg a hosszabb csőgörények esetén, melyek csörlővel felszereltek és annak segítségével könnyen fel és le tekerhetjük a szükséges hosszat. A csőgörényt azért nevezhetjük az egyik legjobb eszköznek a dugulás elhárításában mert a méretének köszönhetően egészen a vezetékek végéig érhetünk vele.

A használata viszonylag egyszerű, de a hatékonysága érdekében kettő ember szükséges hozzá. A problémás részre vezessük be és az óramutató járásával megegyező irányba kezdjük el tekerni a csőgörényt. Amint észleljük, hogy nehezebben halad a vezetékben, akkor már tudhatjuk, hogy elértük a dugulás helyszínét. Egészen a vezetékek végéig tekerjük, hogy mindenhol jól átjárja a lefolyót. A hatékonyabb eredmény érdekében a kihúzás helyett itt is alkalmazzuk a tekerős módszert, így még több lerakodást távolíthatunk el a csövekből. A csőgörény eltávolítása után, bőségesen öblítsük át a vezetékeket forróvízzel. Ezt a módszert akár többször is megismételhetjük, ha azt észleltük, hogy nem lett 100%-os az eredmény. Egy ilyen eszköz beszerzése alig pár ezres tétel, és mindig jó, ha van a háznál, ugyanis a legtöbb esetben hatásos lehet, és mégis sokkal olcsóbban beszerezhető, mint ha szerelőt hívunk.