Sokunk rémálmai között szerepel az otthonában fellépő dugulás, amely számos kellemetlenséget okozhat a mindennapjainkban. Az mellett, hogy megnehezíti a mindennapjainkat és a mindennapi teendőink elvégzését, még sok más kellemetlenséget is hozhat magával.

Milyen eszközöket alkalmaznak a dugulás ellen?

A dugulások jelentkezésekor, legjobb először saját kezűleg orvosolni a problémát, hiszen a szakember sokszor nagyon költséges lehet. Amennyiben nem tudjuk orvosolni a problémát az egyik legjobb házi praktikával, amely nem más, mint a szódabikarbóna és az ecet párosa, akkor komolyabb eszközökre lesz szükségünk. Szerencsékre ma már szinte minden szakboltban könnyen beszerezhető eszköznek számít a csőkígyó. Ez az eszköz melyre az összes szakember esküszik, hogy a legjobb megoldást jelentheti. Előnyére szolgál még, hogy több méretben is kapható, így attól függően, hogy hol szeretnénk alkalmazni, úgy kell kiválasztanunk. Amennyiben saját kezűleg szeretnénk megoldani a dugulás elhárítást, akkor első és legfontosabb szabály, hogy mindenképp használjunk védőfelszerelést. Ugyanis a védőfelszerelés megvédhet bennünket az esetleges fertőzések és sérülések elkerülésétől.

A csőkígyó használata semmilyen szaktudást nem igényel, így bárki nyugodtan alkalmazhatja. Egyszerűen csak annyi a teendőnk, hogy leeresszük, a problémás vezetékbe mindaddig tekerjük, a csörlőt még nem ütközik a dugulásba. A nagyobb hatás elérése érdekében visszafelé is tekerhetjük. Amennyiben komolyabb problémával állunk szemben, akkor jövetnek a komolyabb eszközök, melyek között szerepel a magasnyomású vízsugár és a kompresszor is. Ám ezekkel a megfelelő eszközökkel csak szakemberek rendelkeznek és kifejezetten csak ők tudják hatékonyan alkalmazni. Így legjobb, ha hozzájuk fordulunk mielőtt nagyobb problémát állítunk fel.