Dugulás esetén az cseppet sem számít, hogy hol történik, hiszen mindenkép nagy kellemetlenséget okozhat az ott lakók számára. Ám nagy szerencsére sok olyan esettel találkozhatunk, amikor nem kell rögtön szerelőhöz fordulnunk, ugyanis ismerünk pár jól bevált praktikát és eszközt, amellyel rövid időn belül nagy eredményeket érhetünk el.

Csőgörénnyel a dugulás ellen

Eldugult csatorna

Az otthonunkban jelentkező problémák orvoslása igen fontos, hiszen az mellett, hogy megakadályoznak bennünket a mindennapjainkban szükséges tennivalók elvégzésében még az egészségünkre is komoly kihatással lehetnek, hiszen könnyedén elszaporodhatnak a különféle bacilusok. Ezért is ajánlott a dugulás elhárítás esetén védőfelszerelést alkalmazni, hiszen sosem lehet tudni, hogy milyen szennyeződések vannak felszaporodva a vezetékekben, ahol éppen a dugulás keletkezett. Amennyiben nem szeretnénk vagyonokat költeni a szerelőre egy-egy dugulás esetén, viszont a dugulástól szeretnénk megszabadulni, akkor a csőgörényre lesz szükségünk. Ugyanis ez az eszköz, amely már komolyabb szennyeződésekkel is könnyedén megbirkózhat.

Nagy szerencsénkre már szinte minden barkács üzletben beszerezhető pár ezer forintért. Illetve még a különféle méretek között is válogathatunk. A csőgörény használta is nagyon egyszerűnek nevezhető. Nincs más teendőnk, mint a csőgörényt leengedni a problémás területre, majd mikor már észleljük a dugulás helyét az óramutató járásával megegyezően kezdjük el tekerni a vezetékben. Ezt a műveletet addig végezzük még a problémás terület végéhez nem érünk. Amennyiben igazán hatékonyan szeretnénk eljárni, akkor kifelé menet is érdemes tekernünk a sodronyt. Ugyanis így jobban átlazíthatjuk a dugulást okozó szennyeződéseket. A könnyebb használat érdekében érdemes sodronyos csőgörényt választanunk, hiszen azzal sokkal egyszerűbben tudunk dolgozni!