A csatornákban eddig felfedezett legfurcsább dolgok

Számos földalatti alagút van, a szennyvízrendszerünk pedig egy komplex, de mégis rendkívül hasznos dolog. A város alatt futó csatornában azonban alkalmanként szokatlan kincseket és meglepő tárgyakat is találni.

Meglepő tárgyak a csatornában

Egyes tárgyak annyira meglepőek, hogy felteheti a kérdést, hogy vajon hogy kerültek ezek a csatornába? Lehet, hogy ön is egyike azoknak a szerencsés embereknek, akik pénzt találtak a csatornában, vagy akár egy érvényes buszbérletet vagy jegyet. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy senki sem olyan szerencsés, mint az az ember, aki nem egy, nem kettő, hanem négy órát talált az Angliai Chalkwell vasútállomás közelében lévő csatornában. Ezek luxus karórák voltak, olyan karórák, amelyekre a fizetése nagy részét elkölti az ember, hogy megmutassa új, drága és hőn áhított új kiegészítőjét a barátainak, családjának. A négy karóra között volt egy Omega óra, két Rolexe és egy Frank Muller óra is, amelyek együttes értéke közel 60 000 font vagyis csaknem 24 millió forint. Ez aztán a szerencsés találat.

Sokan hallottuk azokat a történeteket, amelyek szerint állatokat is lehet találni a szennyvízrendszerekben, de ez általában Ausztráliában fordul elő, ahol az állatok a csatornákon keresztül „támadják” meg az otthonokat élelemszerzés céljából. Nagyon ritka viszont, hogy állatok a Magyarországi csatornában felfedezhetők legyenek. Haszonállatokat pedig szinte soha nem találtak még magyar csatornában. Amikor azonban a szokásos szennyvízcsatorna-ellenőrzést elvégezték az Angliai Surrey-ben, valami váratlant találták – egy élő juhot fedeztek fel, aki boldogan barangolt a csatornában. Szerencsére ez volt az egyetlen kalandos bárány a csordából, mivel meglehetősen egyedül volt. Talán csak egy kis magányra volt szüksége és el akart szabadulni a többiektől. A műfogak a legelterjedtebb tárgyak a csatornákban. Talán ez az intenzív tisztításnak köszönhető, amit a fogsorok igényelnek. Kefélés, sikálás, öblítés, és még több kefélés. Azt javasoljuk, hogy a protézisek baktériummentességéért naponta kétszer, szükség esetén étkezés után alaposan tisztítsák meg a fogsorokat, de vigyázzanak, hogy ne kerüljön a csatorna rendszerbe, mert könnyen eldugulhat tőle.