Amikor azt tapasztaljuk, hogy az otthonunkon belül található vízvezetékek nem működnek megfelelően, akkor leggyakrabban egy szakemberhez fordulunk. Viszont számos praktikát ismerünk ezeknek a problémáknak a kezelésére, így nem kell rögtön kétségbe esni.

Mi a teendő?

Sajnos elég gyakran találkozhatunk olyan problémákkal, amikor azt kell, hogy észleljük, hogy nem működnek rendesen a lakásunkban található vezetékek. Ennek több oka is lehet, ám a leggyakoribb, hogy egy makacs dugulás álja útját a távozó víznek. Ez igen bosszantó lehet, hiszen nem csak a mindennapi teendőink elvégzésében akadályoz meg bennünket, de akár a bacilusok elszaporodásához is vezethet, ha nem cselekszünk minél előbb. Az pedig akár az egészségünkre is káros lehet. Ha szerelőhöz fordulunk, akkor számolnunk kell azzal, hogy elég drága mulatás lesz, illetve, hogy akár órákat, de sok esetben napokat is várnunk kell még megérkezik. A legjobb megoldás, ha először is mi magunk próbáljuk orvosolni a helyzetet, majd ha nem járunk sikerrel, akkor pedig egy olyan sürgősségi szerelőhöz fordulni, akiről rendelkezünk referenciával.

Ha egy eldugult lefolyóval állunk szemben, akkor először legjobb ha megpróbálkozunk az ecet és a szódabikarbóna párosával. Melyek együttese akár a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolítja a lefolyóból. Ugyanis ez a kettő vegyület reakcióba lépnek egymással, majd forrni kezdenek. Ezt követően megnő a térfogatuk és eltávolítják a csövekben felhalmozódott szennyeződéseket. Amennyiben ezzel nem jártunk sikerrel, akkor jöhet a sósav, amely ténylegesen már nehéz fegyverzetnek számít. Amennyiben ehhez folyamodunk, akkor mindenkép használjuk védőfelszerelést, és gyerekeket távol tartva, nyitott ablakok mellett alkalmazzuk. Ugyanis nagyon szúrós szaggal rendelkezik, illetve a bőrrel érintkezve maró hatású lehet.